top of page
Search

Салата Борис

Обожавам плодове и зеленчуци, а когато те са свежи, пресни, летни и отгледани в градината у дома трябва да се им се насладим в пълната прелест запазвайки чистотата на вкуса и ароматите им. Салата Борис е точно такава - семпла, вкусна, лека, идеална за лятото. Кръстена е на Борис, който ни изненада повече от приятно с реколтата зеленчуци (домати, тиквички, краставици и още много), които отглежда сам в земята близо до кооперацията, в която живее. Това е салата приготвена от зеленчуците на Борис, най-вкусната салата, която съм приготвяла това лято. Ето и как да си я приготвите.

 

Съставки: (за 2ма души)

1 жълта тиквичка

1 голям домат биволско сърце

малко домашно овче сирене или козе сирене

10-тина листа босилек

зехтин

сос от нар или балсамико

 

В плитка разлята чиния нарежете тиквичката с белачка за картофи (моята тиквичка е от реколката на Борис, която е био и не премахвам дори кората й). Разпределете лентите тиквичка на дъното по чинията, а отгоре им наредете домата, нарязан на полумесеци. Декорирайте с листа босилек и натрошено сирене. На финала подправете със зехтин и сос от нар - не е нужно да посолявате салатата (сиренето ще даде соленост на салатата).

Определено това е се оказа най-вкусната и любима моя салата за лятото. Огромно благодаря на Борис за това, че ме запозна с жълтата салатена тиквичка и за вкуса, който имат зеленчуците, които сам отглежда.

Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page