top of page
Search

Лесни кюфтенца от тиквички само в 3 съставки

Една бърза и лесна идея за вечеря или обяд в кутия, само с три съставки, която е идеална за топлите вечери. Освен че тези кюфтенца са здравословни, те се приготвят бързо и лесно и можете да включите децата у дома да ги приготвят. Рецептата позволява и лесно да я съвместите с посещение на градския парк за игра на хлапетата преди вечеря. Ето и как да си ги приготвите:

 

Съставки:

2 големи тиквички - почистени и настъргани на едрото ренде

Подправки: сол, чесън, копър, щипка кайенски лют пипер (по желание)

2 големи яйца или 3 малки

2 с.л. пълнозърнесто брашно (или каквото брашно имате у дома)

По желание масло за намасляване на тигана

 

В дълбока купа посолете настърганите тиквички, разбъркайте добре и ги оставете за известно време, за да пуснат сока си - поне 30 мин. Изцедете с ръка, тензух или цедка тиквичките от отделената от тях вода и прибавете към тях яйцата, подправките, а после разбъркайте добре.

В загрят тиган поставяйте от сместа под формата на малки кютфенца/американски палачинки и след като се запекат от едната страна с шпатула обърнете от другата. В този случай използвайте тиган с незалепващо покритие като по желание може да го намаслите предварително с малко масло или зехтин, но може да ги приготвяте и само върху сух и нагорещен тиган. Приготвяйте ги на силен огън и не ги изпускайте от поглед, защото стават бързо.

Може да ги залеете с любимия си сос на млечна основа, да ги гарнирате с хубава салата и чаша вино или да ги приготвите в кутия за вкусен обяд в офиса!

Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page