top of page
Search

Семпла фритата с чушки и бекон

През настъпващите топли месеци всички мислим в посока бързи, семпли и леки ястия, които да са вкусни, свежи, и да се комбинират добре със свежа салата. Днешното ми предложение е за една бърза и лека фритата, която като цяло е и вариацията на темата - да изчистим хладилника забърквайки нещо вкусно. Ето как да си я приготвите - рецептата е базова и търпи много вариации във вкусовете (аз лично я предпочитам така - пикантна!)

 

Съставки:

3 чушки (микс зелени и червени) почистени и нарязани на кубчета

300 гр. бекон нарязан на кубчета

1 малка глава лук нарязана на кубчета

4-5 яйца - разбъркани

Подправки: щипка сол (аз слагам пушена сол за повече аромат), 1 ч.л. тайландско червено къри, стрит лют пипер или нарязана на ситно зелена люта чушка

1-2 с.л. зехтин

 

В голям тиган с метална или дървена дръжка, затоплете малко зехтин (малко защото беконът също ще пусне мазнина) и добавете лука, за да го сготвите, и когато той е готов добавете бекона, заедно с чушките. Оставете да готвите като разбърквате периодично. Когато беконът и чушките ви са сготвени, добавете подправките, разбъркайте, и залейте с предварително разбърканите яйца. Целта е яйчената смес да покрие тигана, оставете на котлона за 1-2 минути и после приберете тигана в загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Сервирайте все още горещата фритата - подходяща за обяд, вечеря или за закуска преди тренировка.

Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page