top of page
Search

Сладка баница с рикота и праскови

Понякога когато синът ти те изненада с искане за ябълкова баница, а ти нямаш под ръка ябълки, а праскови - приготвяш импровизирана сладка баница с праскови, рикота, малко мед и ванилия. И се молиш да ти оставят  две малки парченца за бърза снимка. Ето как да си приготвите това вълшебство с летен вкус!

Съставки: 4 кори за баница, ако са от най-тънките пригответе 8 кори, моите ги купувам от млекарна, водят се домашни и са една идея по плътни. 250гр. рикота 4 добре узрели и сладки праскови, нарязани на кубчета 1 с.л.мед подправки: ванилия 20-30 гр. разтопено масло (класическо или кокосово масло)

Пригответе плънката за баницата като смесите рикотата с ванилията и меда, а после добавите и прасковите и разбъркате добре. Оформете баничките на принципа на витата баница, ето как: (ако работити с тънки готови кори от магазина) първа кора, малко разтопено масло, втора кора на която разпределям част от плънката и завивам на пуричка. И така повтаряйте процедурата докато не се свършите плънката. Наредете баницата в тава, покрита с хартия за печене, върху нея поръете още малко разтопено масло и изпечете до златиста коричка в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След като изпечете по желание поръсете с мъничко пудра захар и сервирайте, топла или напълно охладена с топка сладолед.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page