top of page
Search

Предястие от бели аспержи с мед и сирене

Това е едно изключилно бързо и вкусно предястие, с което можете да изненадате своите близки. Приготвя се от няколко съставки и определено е различно и много вкусно...а  позволява да го аранжирате като кулинарен специалист (ако сте фен на "плейтването") Ето и как да си го приготвите

 

Съставки:

Връзка бели аспержи (ако не намирате бели може да го приготвите и с класически зелени аспержи)

Парче от предпочитаното от вас по-пикантно сирене (аз предпочитам козе сирене, но може да го направите и с овче, биволско, а дори и с краве сирене)

1 с.л. течен мед

1 ч.л. зехтин

1 ч.л. масло

Подправки: сол, черен пипер, лют пипер (ако сте фенове на пикантната кухня), 30 мл. вино (розе или бяло вино)

 

Почистете апержите, измихте ги и ако са твърде дълги ги разделете на две части. В оребрен незалепващ тиган загрейте зехтина и маслото и под поклупак запечете аспержите за около 10-15 мин, като фи обръщате, за да се запекат от всички страни. По средата на готвенето добавете 30 мл. вино (розе или бяло вино) и подправете със сол, черен пипер и лют пипер (ако приготвяте предястието само за фенове на пикантната кухня!)

Готовите аспержи прехвърлете и аранжирайте в чиния, посипете аспержите с течния мед и добавете парчето сирене - предястието ви е готово, изключително вкусно е все още горещо. Отлично се допълва от бяло вино или розе. 

Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page