top of page
Search

Сладки с аромат на роза

Закъснях с подготовката на сладките за Великден и започнах точно на Цветница. Реших да се доверя на Дани от cooks and bakes и да претворя нейните сладки с лимон и лавандула в арабско приключение...може би защото около мен мислено все още витае духа на Петра и Йордания. Получиха се едни страхотни сладки с цветен аромат и вкус, арабски нотки....и няма да ви казвам как точно ухаеше кухнята у дома....разкошно!

 

Съставки:

100гр. меко масло

250-300 гр. пресято брашно

2 с.л. розова вода

80 гр. пудра захар

Подправки: 2 с.л. сушени розови листа, 5 зрънца смлян кардамон, 10 зърна смлян махлеб, щипка сол

2 яйца

Прясно мляко за намазване на бисквитите

 

В една дълбока купа смесете маслото, яйцата, розовата вода и пудрата захар и разбъркайте. Към готовата смес прибавете подправките и отново разбъркайте, а след това идва времето на брашното. Трябва да получите мека, но незалепваща смес.

Готовата смес охладете за 10-15 мин в хладилник и после разточете на набрашнена повърхност кора с дебелина около 0,5см и изрежете с формички цялото тесто. Намажете бисквитите с мляко преди да ги сложите във фурната.

Изпечете върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 мин, докато повърхността на бисквитите леко порозовее. Охладете върху решетка и проберете в метална кутия.

Не само кухнята, но и целият ви дом ще ухае на роза! Весели празници

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page