top of page
Search

Портокалови бисквити с махлеб

Това са едни от любимите ми меки, вкусни, ароматни и много лесни бисквити. Приготвят се за нула време и се изяждат със същата скорост :) Прекрасно допълнение са към топло или студено мляко, чай или кафе, а още по-хубавото е че можете да си ги приготвите за Коледа. Тези бисквити са едни от сладките, които ще приготвя за коледните подаръци тази година с дъх на портокал, ванилия и махлеб - любимата ми арабска подправка за сладкиши! Ето и как да си ги приготвите.

 

Съставки:

200 гр. много меко масло

3 яйца

400 гр. пресято бяло брашно

4 с.л. прясно мляко

Подправки: ванилия, 1/4 ч.л. махлеб (ако нямате наличен може да пропуснете), 1/2 ч.л. сушени корички от портокал или кората на 1 портокал, щипка сол

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. бакпулвер

200 гр. захар

 

В дълбока купа смесете мекото масло със захарта и разбийте до пухкавост с миксер. Към готовата смес добавете яйцата, млякото, подправките и отново разбъркайте. На финала трябва да добавите сухите съставки - брашното, содата и бакпулвера, и да разбъркате с лъжица до хомогенна смес. Ако сместа ви е много гъста и твърда добавете още мъничко мляко, тя трябва да е подходяща за поставяне с чаени лъжички.

Върху покрита с хартия за печене тава поставяйте бисквитите с помощта на чаени лъжички. Не загребвайте голямо количество от сместа, освен ако не искате грамадански бисквити. Когато поставяте сместа в тавичката предвидете че бисквитите ще се уголемят и бухнат настрани, за това оставяйте пространство между тях в тавата. От цялото количество тесто ще получите около 50-60 броя бисквити.

Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-13 мин. Бисквитите трябва да са мекички и светли отгоре. Охладете върху решетка и приберете в кутии за бисквити.

Да ви е вкусно!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page