top of page
Search

Кашкавал на фурна

Има ли човек, който да не обича кашкавал пане? Не, нали? Знам си аз. А когато не обичате да панирате храна...а.к.а. опитвате се да не ядете пържено и панирано...но пък ви се хапва кашкавал пане с една хубава свежа салата? Ами винаги има решение и това решение е кашкавал на фурна. Приготвя се супер лесно, не ви се налага да пържите, да панирате, няма мазнина, която пръска по керамичния ви плот...всичко се приготвя за кратко време във фурната. Ето я тази повече от брилянтна рецепта:

 

Съставки

400 г настърган кашкавал (можете да сместите кашкавал с моцарела или сирене бри или друго бяло сирене в съотношение 70:30 кашкавал:друг вид сирене) 3 големи яйца 250 мл. прясно мляко 3 с.л. смлени овесени ядки или брашно

1 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сол

1 ч.л. чубрица (по желание или друга предпочитана от вас подправка)

 

В дълбока купа разбъркайте яйцата и прясното мляко. Към сместа добавете пресятите брашно и бакпулвер, и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Накрая сложете настъргания кашкавал и солта, и разбъркайте добре с лъжица.

Прехвърлете в покрита с хартия за печене тавичка и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути. Кашкавалът ви трябва да придобие златиста коричка.

Сервирайте горещ или напълно охладен с малко прясна салата.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page