top of page
Search

Италиански лимонови бисквити с махлеб

Вкусни маслени бисквити с аромат на бадеми, заради ароматите на подправката Махлеб и лимон. Бързи лесни, вкусни и много хрупкави. Идеални за следобедната закуска на малките палавници, които дори може да включите в изрязването на формичките. Ето и какво ви е необходимо, за да си ги приготвите

 

Съставки:

За бисквитеното тесто:

2 яйца

130 гр. захар

80 гр. олио/кокосово масло

½ пак. бакпулвер

340 гр. пресято брашно

Подправки: 1 пак. ванилия, ¼ ч.л. стрит махлеб, настърганата кора на един био лимон

 

Бисквитеното тесто се приготвя много бързо и лесно. Смесете яйцата, захарта и олиото, и разбъркайте добре с бъркалка. Прибавете бакпулвера, пресятото брашно и подправките. Разбъркайте с лъжица в началото, а после продължете да месите с ръце, докато се получи еластично и незалепващо се бисквитено тесто.

Разделете полученото тесто на 2 топки. Върху набрашнена хартия за печене разточете половината тесто до блат с дебелина 0,7-1 см. Изрежете с избраните от вас формички и наредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Събете остатъка от тестото, омесете нова топка и отново разточете и изрежете бисквитите. Повторете този ритуал още няколко пъти, докато оформите бисквити от цялото тесто. Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-тина минути (докато бисквитите леко порозовеят, ама много леко).

Извадете и охладете на решетка и после приберете в кутия за бисквити. Може да ги съхранявате поне 2-3 седмици...но вероятността да останат неизядени толкова дълго, е много малка.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page