top of page
Search

Мини йоркширкските пудинги на Джейми Оливър

Ако и вие всяка сутрин се чудите, какво вкусно и топло (в студените дни) ястие да приготвите за закуска, гаратирано ще оцените тази закуска. Може да бъде приготвите в здравословен или не много здравословен вариант, но важното, е че се приготвя светкавично бързо, лесно и е много вкусна. В случай, че сте фенове на Джейми Оливър може дори да сте я приготвяли или да сте го виждали да я приготвя.

Ето и моя вариант с малки добавки в рецептата на Джейми.

 

Съставки:

2 яйца

100 мл. прясно мляко (ако търсите здравословен вариант, може да използвате ядково мляко)

100 гр. пресято брашно (ако търсите здравословен вариант използвайте пълнозърнесто или оризово обрашно или смеляйте на брашно фини овесени ядки)

2 с.л. извара или натрошено козе сирене

1 ч.л. сол (ако използвате козе сирене сложете само щипка сол, защото козе сиренето е доста солено)

1 ч.л. захар

Опционални добавки към рецептата са:

30 гр. нарязани на ситно маслини/ сушени домати или накъсана на много ситно пушена сьомга

Подправки на вкус: риган/босилек/чубрица

 

В дълбока купа разбъркайте с миксер или с телена бъркалка яйцата и млякото, после добавете изварата и ако искате по-богат вкус някоя от опционалните добавки, и разбъркайте добре. На финала добавете солта, захарта, пресятото брашно и подправи (ако искате) и разбъркайте. Трябва да се образува гъста палачинкова смес.

Намаслете форма за мъфини с 12 гнезда със зехтин или кокосово масло и я пъхнете във фурната при 230 градуса, за да се загрее силно. Когато е силно загрята я извадете и разпределете равномерно сместа. Пълнете формичките до половина, защото после пудингите ще бухнат.

Върнете тавата във фурната и продължете да печете още 15-20 мин, докато пудингите не станат златисти и набухнат от яйцата в тях. Важно е да не отваряте фурната по време на печене, за да не спаднат вашите мини закуски. Когато са готови извадете тавичката от фурната и с виличка внимателно извадете мини пудингите от тавичката.

Сервирайте горещи или напълно охладени със сладко или с малко сирене.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page