top of page
Search

Лека зелена салата за следпразничните вечери

След сериозното похапване по време на празниците (то, целият декември ни беше празничен, ако трябва да съм честна) е време за режим по-лека храна. Особено ако като мен сте излезли от ритъм и сте качили 1-2 килограма (ужасТ!). За това януари е прекрасно време за ново по-здравословно начало в режим "да свалим натрупаните килограми". Част от този режим е и салатата, която ще ви представя днес. Прави се лесно, здравословна, диетична и полезна е!

 

Съставки:

1 опак. рукола/бейби спанак/италианска салата или микс между тях (това е зеленото в салатата)

шепа черни обезсолени маслини без костилки

2 средно големи домата/ може да замените с една/две шепи чери доматчета

1/2 меко авокадо (ако авокадото ви е твърдо, то не е узряло и не е вкусно за ядене)

подправки: зехтин (аз използвам зехтин, овкусен с трюфели - дава страхотен вкус и аромат на салатата) и балсамико или лимонов сок

 

В дълбока салатна чиния подредете на пластове измитата и изцедена рукола/бейби спанак/италианска салата, нарязаните на кубчета домати, нарязаното на кубчета авокадо и на финала добавете маслините (те са обционални, принципно са солени и мазнички, така че в период на режим ги пропуснете от рецептата). Овкусете салата със зехтин и балсамико или лимонов сок и поднесете. Може да използвате салатата и като гарнитура за риба или пилешно месо на скара - най-добрата алтернатива на тежката коледна храна!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page