top of page
Search

Меките коледни меденки на Дени

Мисията ми тази година е да изпробвам максимално много и различни рецепти за коледни сладки, меденки, щолен и линцер сладки, за да избера най-подходящите за моята Тиха и Свята Коледа. Първата изпитана, изпробвана и одобрена рецепта за меки, и ароматни меденки ще ви представя точно в този пост. Те са по рецепта от моя приятелка – Деница Димитрова (с малки мои промени), която ми е и шеф в офисното амплоа на работна печеличка и е мноого добра в приготвянето на сладкишите. Ето и тази различна, изключително лесна, и бърза рецепта за меки коледни меденки.

 

Съставки:

160 гр течен мед

140гр. захар

300 гр. пресято брашно

1 ч.л. бакпулвер

3 препълнени ч.л. кокосово масло (течно) или 60 мл. олио

2 яйца (на стайна температура)

Подправки: канела (2 ч.л.), карамфил (1/5 ч.л.), щипка индийко орехче, 5-6 зрънца кардамон (стрити в хаванче), 1 пак. ванилена захар, ако обичате джинджифил може да добавите малко и от него

 

В една дълбока купа смесете всички сухи подправки и разбъркайте. Направете кладенче в сухата смес, и в него добавете яйцата на стайна температура, меда, и разтопеното кокосово масло или олио, и разбъркайте добре.

Прехвърлете получената смес в тавичка с хартия за печене и разпределете в равна, и относително тънка (ок. 5/10мм) кора. Изпечете за около 15-20 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. Бисквитите трябва да придобият приятна златисто-кафява коричка. По този начин при консумация ще са мекички. След като извадите от фурната изрежете с нож или форми за бисквити меденките, охладете, и приберете в кутия за сладки.

Вкусни са както топли, така и студени....и са вълшебно ароматни и меки.

Merry Christmas!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page