top of page
Search

Веган шоколадов мус с тиква - почти без грам калория :)

Тиквата с всеки изминал ден се превръща в един от най-любимите ми зеленчуци. Това се дължи най-вече на неочакваните й свойства да се превъплатява в множество солени и сладки ястия. В днешния пост - темата отново ще бъде здравословен десерт - защото умирам за нещо сладко иииии тиквата ми позволява хем да ям нещо сладко, хем да не е калорично, и в разрез с позволеното ми в хранителния режим, който следвам. Така чеееееее - пригответе се за ангелски нежен вкусен и то почти без калории. Като първа крачка към ангелски нежния мус трябва да изпечете една тиква цигулка ииииииии и да я огладите, а после - ням-ням-ням :)

 

Съставки:

1 ч.ч. пюре от тиква (печена тиква)

4 фурми без костилки

40 грама какао (можете да го замените с рожков или да намалите/увеличите грамажа на какаото в зависимост от това - какъв шокохолик сте

1 ч.л. лешников тахан (може и да не го добавяте)

2-3 с.л. ядково (или нормално) мляко

 

В блендер пюрирайте тиквата с какаото и фурмите до гладък крем. Към гладкото пюре ако желаете добавете лъжичка тахан и 2 с.л. мляко (ако искате веган десерт добавете ядково мляко, ако ли не може да добавите и класическо краве прясно мляко) и разбъркайте хубаво. Ако броите калории можете да пропуснете последнатите две стъпки и разпределете муса в панички...или ако сте лакоми като мен - в паничка :) Може да поднесете шоколадовия мус в панички със стайна температура или да го охладите малко. Внимавайте, ако не сте добавили мляко, мусът ви да се получи малко по-твърд - по-скоро като Нутела :)

Enjoy

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page