top of page
Search

Здравословна закуска vol.5 - с печена тиква

Този пост е посвен на още една идея за закуска или здравословен млечен десерт, който да можете да приготвите бързо в домашни условия. Това е една от любимите ми вариации за млечна закуска за есента. В това предложение комбинирам кисело мляко (в моя случай ще използвам домашно кисело мляко и обещавам да споделя скоро моя метод за "подквасване на мляко"), чия, тиква и канела. Тъй като съм на хранителен режим, ще огранича присъствието на ядки и мед, но вие ако не спокойно можете да добавите малко орехи и лъжичка мед към моето предложение. Тази комбинация е подходяща, както за закуска - закуска в бурканче, така и за следобеден десерт, подходящ дори и за най-малките (над 1,5 год).

 

Съставки

400 гр. кисело мляко

2 ч.л. чия (ок. 6 грама)

150 гр. пюре от тиква (моето пюре е от печена тиква, но може да използвате и пюре от варена - все пак пюрето от печена е по-гъсто, сладко и за препоръчване в тази рецепта)

Подправки: канела на вкус

 

В купичка или бурканче смесете съставките, ако искате може да добавите мед (1 ч.л.) и натрошени орехи (1 шепа), разбъркайте добре и оставете да престои в хладилника поне час. През това време чията ще успее да се желира в киселото мляко и закуската/десертът ви ще заприлича на свеж млечен пудинг :) Аз лично предпочитам да приготвя тази закуска от вечерта и да дам цяла нощ на чията да се желира, а съставките да се смесят.

Преди консумация поръсете с малко канела или парченца орехи за разкош :)

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page