top of page
Search

Пържени филиийки по френски


French fried toast
Пържени филийки по френски

Ако бях французойка щях да приготвям точно така пържените филийки за мързелива закуска уикенда. Много ароматна, пухкава и вкусна, закуската ви ще е готова за не повече от 30 мин. Ето как да си я приготвите:


 

Съставки:

4 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

2 с.л. прясно мляко или вода

1/3 ч.л сода бикарбонат

подправки: ванилия, кардамон, портокалови корички

олио

50гр. масло

филии бял хляб или бриош/козунак


 

Сгответе:

В плитка купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте добре, после добавете яйцата, водата и подправките и ръзбъркайте добре до хомотенна смес. В дълбок тиган налейте олиото и поставете бучката масло. Мазнината не трябва да е повече от 1 пръст на дъното на тигана, оставете я добре да се загрее и после започнете пърженето. Потапяйте всяка филийка от двете страни в яйчената смес и поставяйте в сгорещената мазнина. В моя тиган се събират по две филийки. Когато филийките ви се изпържат от едната страна, обърнете от другата и отново запържете до златисто. Извадете филийките една по една като отцедете мазнината от тях и поставете в чиния, покрита с кухненска хартия. Целта на хартията е да попие излишната мазнина. След като извадите готовите филийки, поставете следващите, като преди това ги потопите от двете страни в яйчената смес. Повтаряйте процедурата доката изпържите всички филийки. Можете да приготвяте с твърд или с пресен хляб, с козунак или с бриош, ако хлябът ви е пресен бъдете внимателни, защото е мек и може да се разкъса след като се напои.

Бон апети с тази богата, калорична, но много вкусна закуска.

!NB! Ако нямате кисело мляко, можете да приготвите сместа с прясно мляко ( тогава не добавяйте вода) или с течна сметана или с компот, но в този случай внимавайте защото мазнината може да пръска при съприкосновението си със загрятата мазнина.Comentarios


#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page