Search

Пържени филиийки по френски


French fried toast
Пържени филийки по френски

Ако бях французойка щях да приготвям точно така пържените филийки за мързелива закуска уикенда. Много ароматна, пухкава и вкусна, закуската ви ще е готова за не повече от 30 мин. Ето как да си я приготвите:


 

Съставки:

4 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

2 с.л. прясно мляко или вода

1/3 ч.л сода бикарбонат

подправки: ванилия, кардамон, портокалови корички

олио

50гр. масло

филии бял хляб или бриош/козунак


 

Сгответе:

В плитка купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте добре, после добавете яйцата, водата и подправките и ръзбъркайте добре до хомотенна смес. В дълбок тиган налейте олиото и поставете бучката масло. Мазнината не трябва да е повече от 1 пръст на дъното на тигана, оставете я добре да се загрее и после започнете пърженето. Потапяйте всяка филийка от двете страни в яйчената смес и поставяйте в сгорещената мазнина. В моя тиган се събират по две филийки. Когато филийките ви се изпържат от едната страна, обърнете от другата и отново запържете до златисто. Извадете филийките една по една като отцедете мазнината от тях и поставете в чиния, покрита с кухненска хартия. Целта на хартията е да попие излишната мазнина. След като извадите готовите филийки, поставете следващите, като преди това ги потопите от двете страни в яйчената смес. Повтаряйте процедурата доката изпържите всички филийки. Можете да приготвяте с твърд или с пресен хляб, с козунак или с бриош, ако хлябът ви е пресен бъдете внимателни, защото е мек и може да се разкъса след като се напои.

Бон апети с тази богата, калорична, но много вкусна закуска.

!NB! Ако нямате кисело мляко, можете да приготвите сместа с прясно мляко ( тогава не добавяйте вода) или с течна сметана или с компот, но в този случай внимавайте защото мазнината може да пръска при съприкосновението си със загрятата мазнина.#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене