top of page
Search

Бърз крем-десерт с аромат на лимони

Обичам да приготвям бързи десерти със Скир или цедено кисело мляко - стават буквално за секунди, не се налага печене и са прекрасни, както за зимните дни, така и за летните дни. И понеже се приготвят бързо и лесно, беше въпрос на време Алек, който все още е почти на 5г., но не съвсем, да започне да ги приготвя. Тази рецепта е с богат лимонов вкус и бишкоти, и малко прилича на тирамису в бурканче... но не съвсем. Ето и как да си приготвите този лимонов крем, а щом Алек успя, значи и вие можете!

 

Съставки:

бишкоти

150 мл. прясно мляко, портокалов сок или кафе (течност в която ще напоите бишкотите)

2-3 с.л. лимонов кърд (това е английски продукт, може да се намери в магазините внасящи английски продукти или по време на английската седмица в Lidl)

500-600гр. цедено кисело мляко

 

Казах ви аз, че рецептата е бърза, лесна и много вкусна. В една дълбока купа смесете киселото мляко/скир и лимоновия кърд, и разбъркайте добре. Опитайте на вкус и ако не ви е сладко, добавете още от лимоновия кърд (започнете първо с 2 с.л., за да може да добавяте). За мен лично 2 с.л. са идеалното количество за толкова кисело мляко :). Когато сместа е хомогенизирана и достатъчно сладка на вкус е време да редим десерта.

Потапяйте бишкотите в избраната от вас течност, и когато са хубаво напоени ги наредете на дъното на чашките, в които ще сервирате. Върху бишкотите посипете хубаво горчиво какао, а над него разпределете от крема. Завършете отново с малко горчиво какао.

Можете да съхранявате крема в хладилник, но можете да го консумирате на момента.

Алек и аз ви пожелаваме - Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page