top of page
Search

DIY маска за очи


DIY eye cool patch
DYI маска за изморени очи

Последните 4-5 години нямам дълъг и пълноценен сън - заспивам много лесно, но се събуждам рано към 3-4 часа и повече не мога да заспя. За добро или лошо успявам да свърша доста неща в ранните часове на деня, но от друга страна в последните месеци, може би и защото вече съм на 38 години, забелязах че под очите ми вече се образуват торбички и тъмни сенки. Опитах готова маска за очи (признавам си не съм суетна и до този момент бях използвала само 2 пъти маска за лице) и видях ефекта. Колкото и био да беше този продукт обаче, след като приятелката ми Ива ми даде идея, реших да си направя сама ''cooling patch"- оглаждаща маска за очи с ясни съставки. Маската се приготвя за не повече от 2 минути, много лесно, с малко, но ефективни съставки и след като я използвам вече няколко дни мога да призная, че има ефект и резултати. Финансово погледнато домашната маска за очи, излиза поне 10 пъти по-евтина от закупената от магазина, а допълнителните бонуси са забавата по приготвянето и яснотата по линия на съставите. Ето и как да си я приготвите вие:


 

1/2 обелена краставица (ако имате опция използвайте домашна или био)

1 с.л. гел алое вера

3-4 капки масло от мента (може да пропуснете маслото от мента или да го замените с ампула витамин Ц)

тампони за лице, разрязани на половина


 

В чашата на блендера поставете основните три съставки (алое вера, краставица, масло мента) и блендирайте до хомогенна смес. Прецедете сместа през ситна цедка или марля. В получения сок потапяйте тампоните един по един, за да се напоят добре. Ако са много течни леко ги изцедете. Подреждайте всички тампони на лист алуминиево фолио. Приберете тампоните във фризер за 2 часа, после ги извадете и съхранявайте в добре затворено контейнерче или плик с цип в хладилника.

Може да съхранявате тампоните и във фризера, но при нанасяне върху кожата ще са доста твърди и по-трудно ще се задържат на лицето ви, а и допирът е доста леден и може да не се приеме добре от по-чувствиетелна кожа.

!NB! От наличието на масло мента в съставките, при поставяне на маската зоната под очите започва леко да щипе, така че може да пропуснете ментата, ако сте с по-чувствителна кожа или да намалите капките. На мен лично ми е приятно това усещане а и мисля че е ефикасно.

След като поставите тампоните в зоната под очите, те ще залепнат лесно за кожата, оставете ги там за 15 минути. Аз лично използвам една двойка тампони от тази домашна маска 2 пъти, като след първата употреба прибирам в друго пликче и връщам в хладилника. Използвайте маската винаги на предварително добре почистено и подсушено лице.

Опитайте и бързо ще усетите ефекта.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page