top of page
Search

Цяла сьомга на фурна

Обожавам риба, ама много много обичам, за щастие всички у дома я обичаме, а Иво я приготвя вълшебно. Този пост е посветен на рибата, която си приготвихме по време на пандемията тази година (всяка седмица). Сьомгата е от кохо-фермата в Долни Окол и се приготвя повече от лесно...ето как!

 

Съставки:

Прясна цяла сьомга (не е необходимо да премахвате люспите от кожата й, а само добре да почистите рибата и да я измиете

Зехтин

2 лимона (единият разделен на две половинки, които се поставят под рибата, за да я поддържат и да направят вкусен лимонов сос, а другият се нарязва на филийки, които се поставят в коремчето на рибата

Подправки: сол, черен пипер, риган, 5-6 скилидки чесън, разделени на две

 

Поставете измитата риба в тава, след което я подправете с подправките в коремчето, а после и със зехтина (както в коремчето, така и малко върху рибата). В коремчето поставете чесъна, и резените лимон, а под рибата, за да я застопорите поставете двете половинки от лимона. Завийте тавата с алуминиево фолио и изпечете за 60-70 мин. на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Преди севиране просто махнете фолиото. Бързо, лесно и много много вкусно! А сосът, който се е образувал на дъното на тавата е много вкусен за допълнения към рибата!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page