top of page
Search

Здравословна плодова закуска с кисело мляко

Винаги, когато ми се хапва нещо свежо, в закуската ми фигурира кисело мляко...от онова хубавото с кисела нотка - и винаги избирам мляко от млечни магазини или Елби. В условията на домашна изолация...след много баници, тутманици, палачинки и пържени филийки идва ред, и на свежата закуска, с плодове и кисело мляко. В този пост ще ви споделя една от моите рецепти за здравословна, лека и подова закуска - която можете да хапвате сутрин и следобяд, и се приготвя за не повече от 2 минути. Ето как да си я приготвите...

 

Съставки:

2/3 кофичка кисело мляко

2-3 с.л. фини овесени ядки

1/2 обелена и нарязана на кубчета ябълка

малка шепа сурови ядки (лешници или орехи) - за гарниране

Подправки: канела

1/2 банан нарязан на филийки - за гарниране

по-желание за повече сладост - мед

 

Предната вечер разбъркайте овесените ядки с канелата, ябълката и киселото мляко, и приберете в хладилник (ако си ги приготвяте за следобедна закуска забъркайте сместа сутринта). За тези няколко часа овесените ядки ще омекнат, а сместа добре ще се овкуси от канелата и ябълката, която ще подслади млякото.

Сутринта или следобяда прехвърлете киселото мляко в купичка (тази смес е достатъчна за две малки закуски или една голяма :)), гарнирайте с ядките и банана и добавете ако искате малко мед за сладост (аз не обичам мед и разчитам на фруктозата от плодовете за сладък вкус).

Закуската ви е готова, лека, свежа и здравословна!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page