top of page
Search

Баница тип пурички

Една бърза и вкусна идея за закуска. Трябва ви 4 основни съставки и около 50 мин. време, а домът ви ще ухае на вкусна домашна баница. Ще имате хипстърска визия, съчетана с вкуса на бабината баница и няма да ви се наложи да точите кори - супер нали! Ето и как да си я приготвите...

 

Съставки:

600 гр. извара / натрошено сирене

3 големи яйца

Щипка сол /ако използвате сирене няма нужда да добавяте сол

100 гр. разтопено масло

4 готови къпани кори (продават се в млечните магазини и с предварително запечени, кръгли и доста по-дебели от точените кори, които се купуват от магазините)

 

В дълбока купа смесете изварата с яйцата и малко сол. В случай, че работите със сирене няма нужда да добавате сол. Поставете едната кора със запечената страна нагоре, намаслете леко повърхността й с четка и после поставете в единия край на кората 1/4 от плънката. Подвийте навътре страничните краища на кората от ляво и дясно и започнете да навивате кората като руло от края, който е разположен пред вас. Повторете сгъването за всички кори. Така се получават пурички със затворени краища. Поставете четирите пури банижа върху тава, покрита с хартия за печене и намаслете отгоре с остатъка от разтопеното масло и изпечете във фурната на 200 градуса до златиста коричка.

Извадете, разрежете пуричките на три и сервирайте още топлата баница.

Да ви е вкусно!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page