top of page
Search

Детското Тирамису на Алек

Ако искате да зарадвате малките деца около вас, приготвяйки им един специален десерт, който само големите обичат - ви предлагам да им приготвите Тирамису с фреш от цитруси, което да сервирате в красиви чаши и се обзалагам че... ще оберете овациите и на възрастните, които го опитат. Имайте предвид, че това Тирамису спокойно може да се приготви изцяло от малките детски ръчички - в случая Алек сам го приготви, което е атестация за наистина лесна и бърза рецепта (знаете че децата бързо губят интерес и търпение). Ето как можете да си го приготвите у дома.

 

Съставки /за 6 чаши/:

12бр. бишкоти Савоярди

1 опак. Маскарпоне

1 опак. Скир

1/2 опак. Кондензирано мляко

сокът от 5-6 мандарини или 2 портокала

Подправки: ванилия, какао

 

В дълбока купа смесете Маскарпонето, кофичката Скир, кондензираното мляко и ванилията и разбъркайте до гладка, хомогенна смес. Когато сместа е готова е време да подредите своя десерт в чаши.

Разчупете на две бисквитките и ги потопете две по две във фреша от мандарини, за да се напоят добре. Поставете напоените бишкоти на дъното на красива чаша. Разпределете по този начин всички бишкоти в чашите. Когато сте готови е време да разпределите крема с Маскарпоне - разпределето го равномерно така че да покрие хубаво бишкотите и да изглежда красиво при поднасяне.

На финала завършете с какао, поръсено обилно върху крема. 

Това Тирамису може да се консумира веднага след приготвянето (ако сте напоили добре бишкотите в сока от мандарините), но все пак е добре ако го оставите за около час-два да се охлади добре на студено.

Бързо, лесно, вкусно - поредният десерт на Алек - подходящ за малки и големи сладкохолици!

Бон апети!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page