top of page
Search

Свински скалопини с горгонзола


Една лесна и бърза рецепта, която приготвихме заедно с Алек по идея на drop-chili.com (сезон 2) или иначе казано podcast-а за храна, в който ви изкушава лакомникът Сашо Бойчев. Та рецептата е италианска, от Северна Италия, с която отново вкусово се върнахме в спомените ни от езерото Гарда и октомврийската ни разходка там. Ястието е по-тежко, богато и мнооого вкусно. И понеже се приготвя светкавично, винаги можете да изненадате любимите си хора с него за вечеря. С Алек изненадахме баща му, който се прибра от риболовен уикенд, по мъжки, в Гърция. Ето как да си го приготвите:

 

Съставки:

400 гр. свински шницели, тънко нарязани филийки, които нарежете по средата на две

200гр. синьо сирене Горгонзола или друго меко синьо сирене

75-100 гр. масло

40 мл. бренди или уиски

Подправки: микс от пипери

брашно за овалване на шницелите

 

Сгответе:

Разтопете маслото на силен тиган. Докато маслото в големия тиган се готви, оваляйте месото в брашно и го поставете в тигана. Трябва да го запечатите и сготвите добре за около 7 минути, като го обръщате периодично през 1-2 минути. По този начин, цитирам Бойчев, се получава деконстроиран сос бешамен, директно в тигана. Когато месото е готово добавете брендито и оставете да се готви още около 4 минути (ако готвите сами това ястие може да фламбирате сместа, но тъй като го готвих с Алек..беше рисково). На финала добавете горгонзолата до пълното й разтопяване с богат гъст млечен сос. На финала добавете микса от пипери или черен пипер и ястието ви е готово!

Сервирайте горещо с чаша червено вино и хубав хляб! За децата може да гарнирате и с картофен огретен (както на снимката) или картофено пюре.

Бон апети

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page