top of page
Search

Летен лесен крем-сладолед без захар

Това е един от любимите ми десерти, защото от една страна съчетава вкусовете от деството ми, а от друга страна има съвременен прочит, защото е приготвен без захар и с любимият ми исландски нискомаслен продукт - Скир. Приготвя се изключитело лесно и е мнооого вкусен! Ето и как да си го приготвите:

 

Съставки:

1 кофичка Скир или кофичка цедено кисело мляко (Скир е исландски продукт, който е от типа на крема сиренето и цеденото кисело мляко, но е много по-ниско мазнинен в сравнение с цеденото кисело мляко или крема сиренето. Има млечен вкус и търпи обработка в солени или сладки ястия

300 грама ягоди почистени и нарязани на кубчета или на филийки

30 грама черен шоколад, който е осърган с нож на декоративни спирали

30 гр. ядки по желание, добре смлени

1 ч.л. чия

1 пюриран банан

1 с.л. домашна Нутела (рецепта тук) или разтопен 50 гр. черен шоколад

 

В две купички разделете кофичката Скир. В една купичка добавете пюрирания банан и чията и разбъркайте добре, в другата купичка разбъркайте домашната Нутела (или заменете с любимия ви течен шоколад, но ако е готов в него ще има захар или разтопете на водна баня 50 грама черен шоколад), и смлените ядки до образуването на шоколадов крем. Получените смеси oхладете за половин - един час в хладилник, преди да сглобите крема.

В стъклена чаша започнете да редите крема - ред ягоди, ред бял крем, ред ягоди, ред шоколадов крем, на финала завършете с ягоди и декоративни спирали от черен шоколад.

Поднесете с усмивка!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page