top of page
Search

Здравословна веган Баунти торта

Това е една от най-любимите ми веган торти, защото носи вкуса на най-любимия ми джънк десерт - Баунти...сърцевина от кокос, обвита в шоколад. Представете си сега този вкус, изграден на базата на здравословни и веган съставки. Идеалната торта за всички, които следят калориите си, водят здравословен начин на живот без захар и тесто или тренират, а ако знаете колко лесно се приготвя....Ето как:

 

Съставки:

Твърдата част от 1 опаковка кокосово мляко (оставете консервата в хладилник за една нощ и на сутринта отворете и отделете твърдата част от кокосовата вода), около 160 гр.

4 с.л. мед

30 гр. какао

4 ч.л. разтопено какаово масло

70 гр кокосови стърготини

 

Разделете в две купички кокосовата сметана (ще я наричам така за по-кратко). В едната купичка към кокосовата сметана прибавете половината течен мед, кокосовите стърготини и какаовото масло и разбъркайте до хомогенна смес. Във втората купичка смесете кокосовата сметана, какаото, останалата част от меда и 2 ч.л. от разтопеното какаово масло и разбъркайте до гладък шоколадов крем. Това е етапът, в който трябва да опитате на вкус двете смеси и ако не са ви сладки да добавите още малко мед. Когато двете смеси са достатъчно сладки за вашия вкус разпределете на дъното на малък съд, покрит с фолио (за да извадим тортата по-лесно) кокосовата смес и заравнете. Върху кокоса разпределете и шоколадовата смес и приберете за няколко часа в хладилника.

Извадете тортата от формата и сервирайте на малки парченца :)

Една хапка и си там....

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page