top of page
Search

Сиренки без брашно

Това е една експериментална рецепта, която на мен лично, като голям любител на сирената супер много ми допадна. Това са сиренки, в които основното действащо лице е сиренето, а не брашното. Приготвят се изключително бързо, лесно и можете да ги дообогатявате, с каквито си добавки искате. Ето и как да си ги приготвите за не повече от 30 минути.

 

Съставки:

250 гр. натрошено сирене по ваш вкус (аз използвам козе или овче сирене, защото са по-пикантни и по-солени, съответно не добавям сол в рецептата)

1 яйце

1 с.л. зехтин

4-5 сушени домата

Обезкостени малки маслини (който ще поставим в средата на всяка сиренка) – по желание

1 ч.ч. овесени ядки

1/3 ч.ч. кокосови стърготини

2 ч.л. скир или извара

 

Блендирайте овесените ядки, кокосовите стърготини и сушените домати с няколко пулсации на блендера. Към готовата смес добавете яйцето, сиренето, изварата и разбъркайте в чашата на блендера добре, а после блендирайте на импулси.

Разпредетелете готовата смес (тя е много мека) с чаени лъжички върху покрита с хартия за печене тавичка. Във всяка сиренка поставете по една малка обезкостена маслина и я покрийте със сместа, но можете да ги приготвите и без маслинките в средата. Изпечете за 24 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Охладете върху решетка и после приберете в кутия...или консумирайте още топли и мекички.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page