top of page
Search

Тарт с лайм и кокос

Идеалната торта за рожден ден през август е......тарт с лайм и кокос по идеа на Sunshine’s kitchen. Това е най-любимият ми от всички кулинарни блогове, а тартата е .....една крачка и си там...на морето....при кокосите и те обгръщат лимонови вълни....мляс. Това е тортата, която приготвих за рожденния ден на най-страхотния баща, дядо, кръстник, лелин, чичо, брат и ко....моят страхотен татко Емо. А ако и на вас ви предстоят летни рожденни дни или искате да се поглезите с нещо вкусно и леко през лятото....опитайте!

 

Съставки:

За блата:

4-5 с.л. прясно изцеден лимонов сок

50 гр кокосови стърготини

100 гр. пълнозърнести бисквити

2 с.л. кокосово масло или зехтин

1 с.л. кокосова захар (ако обичате по-сладко, можете да сложите 2 с.л. кокосова/кафява захар или мед)

За крема:

1 опак (200гр.) крема сирене

1 опак. подсладено кондензирано мляко (390гр.)

3 яйца

130 мл. прясно изцеден сок от лайм/лимон

(в случай че не ви е достатъчно сладко/киселее ви от лимоновия сок/ може да добавите малко мед или кокосова/кафява захар)

 

В блендера смесете всички съставки за блата и блендирайте. Получената смес прехвърлете в намазана с кокосово масло форма за торта и заравнете добре основата, като оформите и малък борд по стените. Приберете основата в хадилник/фризер за 30 мин.

През това време разбъркайте с миксер останалите съставки, за да подсилите аромата на лайм, можете да добавите и кората на 1 лайм или малко нарязана на мнооого ситно прясна мента. Покрийте с получения крем готовия блат и изпечете тарта в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30 мин.

След като се охлади тарта го приберете в хладилник за няколко часа (аз го оставих за цяла нощ). Сервирайте напълно охладен.

Весел празник!!!!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page