top of page
Search

Салата с печени пиперки

Обожавам вкуса и аромата на печени червени чушки. Много, ама много ми е любим този "есенен партфюм". Може би заради това една от най-любимите ми есенно-зимни салата е много семплата салата от печени чушки с лук, козе сирене и маслини! Ако и вие обичате семплите рецепти, червените чушки и искате да подходите разтоварващо през първите месеци на януари - тази салата е точно за вас, прекрасна е за лека вечеря с чаша домашно червено вино.

Ето и съставките:

 

1 кг. печени и обелени червени чушки (в зимния период използвам домашно приготвени и затворени в буркани печени чушки, без никакви добавки или вече изпечени и замразени чушки от фризера, които след като се размразят имат реален фкус и аромат на туко-що изпечен зеленчук)

1 голяма глава лук

100 грама козе сирене (може да го замените с овче сирене или предпочитаното от вас бяло сирене)

шепа маслини за разкош

сол, зехтин и оцет на вкус

 

Нарежете на средно големи парчета обелените печени чушки и ги поставете на дъното на салатената чиния. Върху тях поставете ситно нарязания лук, гарнирайте с резени сирене и шепа масли. На финала залейте с щедро количетво зехтин, сол и оцет на вкус. Оставете около 5-6 минути зехтинът, оцетът и солта да овкусят чушките и сервирайте.

Ако не ви се намират хубаво сирене и/или маслини, можете да сервирате салата и само във вида чушки с лук - отново ше бъде много, ама много вкусна!

Семпло, бързо и много вкусно!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page