top of page
Search

Алтернативни коледни подаръци - пикантни ядки

В продължение за идеите за нестандартни коледни подаръци, ще ви представя една бърза и лесна рецепта за пикантни ядки. Идеята е много лесна, всеки може да направи своята комбинация за пикантност - люто, сладко и да комбинира различни или предпочитания от него вид сурови ядки.

Изпечени и опаковани в красиво бурканче или хипстърско хартиено пликче, това предложение е една вкусна коледна изненада, която може даси приготвяте по всяко време, дори без повод. Предложението е за много, ама много бърз коледен подарък!

 

Съставки:

2 белтъка

1 ч.л. сол

2 ч.л. захар (ако искате да ги направите една идея по-сладки може да добавите повече захар)

1/2 ч.л. подправка за барбекю

1/2 ч.л. червен пипер

1/3 ч.л. черен пипер

(по желание може да добавите малко стрити люти чушки или табаско сос и/или настърган шоколад 1 ч.л.)

около 300-400 грама сурови ядки (можете да изберете предпочитаните от вас ядки или микс сред: бадеми, лешници, орехи, кашу)

 

Измийте и подсушете суровите ядки. В една дълбока купа разбийте белтъците на сняг. Към готовите белтъци добавете всички подправки и разбъркайте внимателно с шпатула. На финала добавете ядките и разбъркайте. Целта е всички ядки да се покрият с пикантните белтъци.

Прехврълете ядките в тава, застлана с хартия за печене и изпечете при 180 градуса, в загрята фурна за около 20 минути. Хубаво е да разбърквате от време на време, за да не стоят залепнали ядките за хартията на дъното на тавата.

Охладете и приберете вашите пикантни ядки в бурканчета или хартиени пликове. Вашият алтернативен и вкусен подарък е готов!

Cloves and vanilla ви желае весели празници!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page