top of page
Search

Лесни, пухкави, бързи и здравословни плодови палачинки

Палачинките са от онези храни за закуска, които сякаш никога не ни омръзват, без значение в какъв състав и форма ги консумираме - френски, американски, с много шоколад, сладоледени, с домашно сладко, солени, катми, белгийски гофрети, бананови, с безглутенови брашна, без брашно .... Да, палачинките имат хиляди вариации, но винаги можем да измислим още една по-вкусна, по-лесна, по-различна. Днешното ми предложение е за много бързи, пухкави, здравословни палачинки с ябълки, карамфил и канела. Те са едно изключително предложение за онези коледни сутрини, в които ви се хапва нещо по-така, но ви мързи да готвите....Тези палачинки се приготвят почти сами!

 

Съставки:

1 ч.ч. фини овесени ядки

1 ч.ч. прясно мляко или друго ядково мляко по ваш вкус

2 ч.л. кокосово масло (или друга мазнина по ваш вкус)

1 ч.ч. ябълки, почистени само от семките (оставете кората ако са домашни)

1/3 ч.л. бакпулвер (ако нямате, може да го замените със сода бикарбонат)

Подправки: щипка стрит карамфил, 1/4 ч.л. канела

 

В чашата на блендера първо трябва да смелите, с острието за сухо смилане, овесените ядки. С две-три пулсации сте готови (аз използвам Нутрибулет, но и с обикновен блендер, без различни ножове ще се получи). Когато ядките ви са смлени, отстранете ножа и в чашата добавете почистените ябълки и млякото. С ножа за нормално смилане блендирайте сместа. На финала добавете подправките, яйцето, маслото и бакпулвера, поставете ножа за нормално рязане и блендирайте отново до получаването на смес, малко по-гъста от боза.

В нагорещен тефлонов тиган поставяйте по 2-3 малки палачинки. И след около минута-две ще трябва да ги обърнете с шпатула една по една. Задръжте около 30 секунди от другата страна и после ги извадете в чиния за сервиране. Повторете това упражнение, докато не оползотворите цялата смес за палачинки.

Консумирайте още топли или охладени с крема сирене/ извара или мед/кленов сироп.

Тези палачинки са колкото вкусни, толкова бързи и лесни за приготвяне.

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page