top of page
Search

Топло предястие от козе сирене и домашен конфитюр (за 2-ма души)

В сезона на червените вина, няма по-добра компания на виното от сиренето. Днес ви предлагам една топла и уютна комбинация между козе сирене и домашен конфитюр, която чудесно да допълни вашия избор от червено вино. В зависимост от вида конфитюр може да подберете виното за допълнение - сухо или полусухо. Това е и един от френските спомени, които свързвам с есенен Париж, печените кестени и топло облечените и винаги модни французи.

Надявам се да ви хареса

 

Съставки:

Козе сирене (ако използвате френското козе сирене, под формата на салам за две порции изпозлвайте 2 филийки с дебелина 3-4 см. Ако ще използвате българския вариант на козе сирене, предвидете си 200-250 грама)

4-6 ч.л. домашен конфитюр (от смокини, боровинки, горски ягоди, ягоди)

 

Ако използвате френско козе сирене, поставете двете филийки върху тавичка с хартия за печене. Издълбайте малки кладенчете във всяка филийка козе сирене и разпределете в кладенчетата конфитюра. Запечете за 15-20 мин при 180 градуса.

Ако използвате българско козе сирене. Разделете бучката на две и я поставете в панички за суфле, като отново оформите кладенче в средата на сиренето и добавете конфитюра. Запечете за 15-20 мин при 180 градуса.

Сервирайте топло!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page