top of page
Search

Най-шоколадовите от всички шоколадови бисквити

Този пост е за най-шоколадовите от всички шоколадови бисквити, които някога изобщо сте опитвали. И ако си мислите, че ще можете да си хапвате от тях дълго време....цъ, грешите, ще свършат за нула време дори ако ги приготвите през лятото. За доказателство ще споделя лични снимки как Алек ги изяжда на басейна и то толкова бързо, че така и не успях да снимам самите бисквити хихихих.

За всички шокохолици, любители на захар и кукихолици - опитате ли ги веднъж няма да се замислите за други шоколадови бисквити - га-ран-ти-рам-ви!

 

Съставки:

200 грама шоколад (по избор черен, шоколадов кувертюр или фин млечен, аз лично предпочитам да работя с черен шоколад или шоколадов кувертюр)

150 гр. много меко масло

180 гр. брашно

30 гр. какао

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода

170 гр. кафява захар (ако нямате може да я замените с класическа кристална захар)

валиния на вкус, щипка канела

 

По подобие на портокаловите бисквити на Алек, разбийте на крем захарта с мекото масло. Аз предпочитам да работя с бъркалка на ръка, а не с миксер, така че ми отнема малко повече време и винаги се старая маслото ми е да максимално меко/полуразтопено. Към получения крем пресейте със сито всички сухи съставки (брашното, подправките, какаото, содата). Разбъркайте добре сухите съставки с масления крем. Бърането е трудно, като при смесването заменям бъркалката с дървена лъжица. След като разбъркате хубаво всички съставки и започнете да оформяте трохи от тестото, е време да добавите нарязания на парченца шоколад и отново разбъркайте хубаво (вие сами решете какви да бъдат парченцата шоколад, като може да изпозлвате и готов шоколадов чипс).

Вече сте на финалната права - с ръка съберете сместа в две купчинки, от които трябва да оформите тесто подобно на салам. Увийте тестото в среч фолио и приберете "двата салама" в хладилника за една нощ, за да може маслото да стегне и тестото да се събере.

След като извадите "саламчетата" от хладилника, махнете фолиото и нарежете тестото на еднакви филийки с дебелина 2 см - това са вашите бисквити. Трябва да работите много бързо, за да не омекнат бисквитите.

Поставете бисквитите върху хартия за печене и изпечете в загрята на 160 градуса фурна за 13 мин. Оставете ги да се охладят на решетка - в началото бисквитите ви ще са много меки, но щом се охладят ще се втвърдят достатъчно.

Може би няма да имате време да ги снимате преди да ги изядете, особено ако имате малко тазманийско дяволче около вас :)

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page