top of page
Search

Следобедна закуска в офиса - кремче

Обикновенно следобедите в офиса са времето, в което си позволяваме да похапнем нещо, защото ни е подхванал глада за сладко. За жалост изборите най-често са с свързани с продукти от магазинчето до офиса - включва ядки (добър избор ако са до 40 грама), плодове (добър избор, ако е една шепа плод) или снакс, бисквити, вафлички (ужасно погрешен избор). В моя случай, хранителният ми режим не ми позволява бисквитени истории и готови десерти ( и изобщо никакви десерти с брашно и захар), нито ядки по това време на денонощието (само преди обяд). За тези моменти обаче намерих решение малки кремчета, хем здравословни, хем сладки (сладостта идва от плодовете) и леки - идеални за следобено похапване.

За да си приготвите подобни кремчета си пригответе малки бурканчета за транспортиране и следните продукти:

 

Съставки:

40 гр. кокосови стърготини

100 мл. гореща вода

1 ч.л. чиа

ванилия

1 банан

1 фурма

 

В чашата на блендера накиснете кокосовите стърговини с гореща вода и оставете да набъбнат за около 20 минути, тъкмо и водата ще се охлади. След двадесет минути добавете към накиснатите кокосови стърготини банана, фурмата и ванилията и блендирайте с пулсации до получаване на гладък крем. На финала добавете лъжичката чия и разбъркайте с лъжичка. Пресипете кремчето в бурканчета, подходящи за пренасяне и лесно съхраняване и приберете на хладно в хладилника.

Моят съвет е да приготвите кремчето от вечерта, но за да е свежо го консумирайте на следващия ден, не оставяйте да престои по-дълго. Вашата здравословна следобедна закуска е готова!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page