top of page
Search

Обезоръжаващо шоколадово брауни с тиква в 4 съставки - не се шегувам

Събота е, навън е студено - все пак е 7:00 часа сутринта на 30 септември. Денят обещава да е есенен и хладен - поне в София, а на мен ми се иска да стопля този есенен ден с нещо вкусно, нежно и шоколадово....но съм на режим. Мисля, че докато всички спят мога да направя един налудничав експеримент за брауни без захар, в което да изпозлвам част от печената тиква, която имам в хладилника.

Тридесет минути по-късно у дома мирише греховно вкусно на шоколад, експериментът е повече от успешен иииии мога да съгреша с този десерт без да мисля за режима си! Ето това е истински подарък, а вие не му мислете ами опитайте :)

 

Съставки:

1 ч.ч. пюре от тиква

1/3 ч.ч. лешников тахан (може да го замените с бадемов или фъстъчено масло, но най-истински вкус ще получите с лешниковия тахан!)

4 фурми без костилки (ако обичате по-сладки десерти може да използвате 6 фурми)

50-60гр. какао (ако не обичате силното усещане на какао можете да използвате 30 грама какао или да го замените с рожков от био магазините)


 

Хахах а сега най-лесното - блендирайте всички съставки, докато се образува гладък и гъст крем. Изсипете сместа в тавичка върху хартия за печене. Нека краищата на хартията да се подават над стените на тавичката, така ще извадите браунито много лесно. Разпределете сместа на равен блат - не много дебел (3 см) и изпечете за 20 мин, при загрята на 180 градуса фурна. След като 20-те минути измина, изключете фурната и оставете да се охлади при отворена врата на печката. След като десертът се охлади напълно, го извадете с хартията от тавичката, прехвърлете го на десертна чиния и сервирайте на малки кубчета - вкусът е много силен и дълбок.

Докато отхапвате ще усешате какаото и лешниковия вкус на тахана, но от вкуса на фурмите и тиквата няма да е останал и помен.

Buon apetitto!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page