top of page
Search

Следновогодишно


2023 дали заради белия заек или нещо друго, но определено не започва като никоя друга година. За първи път, въпреки всички мои усилия така и не успях да почувствам наистина Коледа, а положих всички възможни усилия... Нова година премина под въздействието на мигренозен пристъп, на фона на пролетно време, в което снегът беше сладкия спомен от детството и отминалите Коледи. Подаръци за големи мънички, имаше, дал Господ както се казва, а и те парите са, за да се харчат за радост на любимите хора, но това усещане за празник... изгубих го някъде през 2022.

Следновогодишно основното ми желание е да пия мляко с какао и да си стоя у дома, с любимата музика и в търсене на муза... Не искал да ставам за работа, не искам да готвя, не искам да върша нищо рутинно, сякаш спя един дълбок зимен сън и сънувам на яве. Дали 40 е новото 20, дали 40 е новата мотивация да започнеш нещо ново от нулата, да се върнеш към основите на това, което обичаш? Дали на 40 светът не ти дава milion reasons да потърсиш себе си, истинския ТИ, да се оттърсиш от образа, който другите очакват от теб, да избягаш от фалша и усмивките, които ни заобикаля или да изградиш онази метална броня, която да запази теб... истинския теб.

Следновогодишно ми се иска да гледам балончетата на любимата ми cava и да барабаня с пръсти по кристалната й чаша, наслаждавайки се на маникюра ми в цвят наситено бордо и да слушам джаз, навън да вали сняг, а вътре да е топло и уютно с много запалени свещи.. следновогодишно си пожелавам СНЯГ! Купища сняг, които ще измият света и ще ни върнат усмивките, които ще ми върнат коледния спомен и ще ме накарат да се смея като дете... следновогодишно....и все пак, имам здравето, моето и на всички които обичам, а може би това е повече от достатъчно.... и майната й на менталната преумора.

Следновогодишно искам СНЯГ, балончета cava в кристална чаша, джаз и вдъхновение.... следновогодишното ми желание, а вие какво си пожелахте?


Вдъхновяваща, бълбукаща от хубави емоции и наситена като цвят бордо с красиви спомени да е новата 2023 година, изживейте я глътка по глътка!


p.s. Този пост се препоръчва да бъде преглътнат с хубаво бълбукащо spumante или cava (испанско газирано вино) и прочетен на фона на лежерна песен...Kommentare


#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page