top of page
Search

Палачинки с квас

Макар да изглежда леко налудничаво, тези палачинки се приготвят около 12 часа, защото тестото им преспива за една нощ и на другата сутрин е готово за подвизи, а самите палачинки са направо дантелени с мънички дупчици по цялата им повърхност. Много нежни, с дупчици от въздухът който е аерирал кваса - ако ги опитате съм сигурна, че ще ви станат любими. Ето как да си ги приготвите.

 

Съставки:

130-150 мл. мляко

1 яйце

100 гр пресято бяло брашно

Подправки: ванилия, щипка сол 1/2 ч.л. бакпулвер (ако нямае под ръка бакпулвер може и да го пропуснете)

30-50 гр. твърд квас (ако квасът ви е течен намалете млякото на 100мл.)

масло

 

В дълбока купа с капак разбъркайте добре съставките, докато се получи гладка каша без бучки, с гъстота една идея по-течна от боза, по-течни от американски палачинки. Затворете добре сместа в купата с капак и оставете на студено (тераса през зимата или хладилник през лятото) за една нощ.

На сутринта по класическия метод за палачинки пригответе закуската. Загрят незалепващ тефлонов тиган намажете с малко масло, поставете от сместа, за да се получи тънка палачинка и разстелете добре върху тигана. Когато се запече отдолу, обърнете и запечете за малко от другата страна, а после повторете процедурата докато не изпечете цяла смес.

Поднесете още горещи с любимото ви сладко или шоколад. Любима закуска през мразовитите зимни, а и не само, сутрини.Comments


#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page