top of page
Search

Коледни подаръци по никое време
Ако дъждовното есенно време ви действа зазимяващо и правите неволни асоциации за предстоящата студена зима, в този пост ще ви предизвикам с няколко нестандартни идеи за Коледни подаръци по никое време и нетрадиционно бягство от дъждовната депресия.


  1. Направете си топла напитка и запалете свещ
Кой на света започва да мисли за Коледа без любимата си топла напитка, нали (тук можете да включите и любимата си алкохолна напитка, нали и тя сгрява), А сега си запалете и любимата ароматна свещ. Стъпка номер три - поемете дълбоко въздух, усете аромата на свещта и вкусете от напитката си - горещ ябълков сок, хм дали да не подарите точно такова усещане на любим човек за Коледа? Комбинацията от хубав насипен чай/ хубав бленд кафе или горещ шоколад, съчетани с хубава свещ са един много личен подарък за Коледа. Ако пък предпочитате алкохолните напитки - тогава добавете и качествена бутилка алкохол към бленда кафе/чай/горещ шоколад и свещ. За качествено кафе и чай можете да разгледате специализираните магазини за Кафе и чай, а за свещи препоръчвам българския бранд Items.


2. Любима книга

Любимото ми бягство от дъжд е с книга и хубава напитка - книгите, които искам да прочета с всяка година стават все повече и винаги пропускам някоя интересна история, кулинарна книга или автобиография. Ето затова книгата ми е любимия коледен подарък за Коледа за малки и големи, през есенните дни се нручват и Панаира на Книгата и не малко намаления в онлайн матазините, предлагащи книги. Тази година сред заглавията за деца не пропускайте продължението на книгата за Дракончето Ринти на Доника Ризова, книгата ще може да бъде намерена в книжарниците след 11.09.2022г. и ще допадне на момичета и момчета. Много подходящи са и коледните книги за Уинстън на издателство Ракета - интересно четиво за Коледа и дори можете да ги подарите като алтернативен Коледен календар - всеки ден се прочита по една глава от книгата, а главите са 24 и 1/2, последната 1/2 глава трябва да се прочете до Коледа. Любителите кулинари можете да поглезите с книгата Добра година та Стоян и Деси от goodlife.bg, която излиза на 15.09.2022г.

3. Бижута или декорация за дола

Обожавам бижутата и декорацията за дома. Винаги избирам български автори, чиито бижута са различни и определено на високо ниво - сребро, камъни, кожа, мъниста, плат, копчета дори, изборът зависи изцяло от вашето въображение :) повечето автори работят с куриерски доставки, а някои от тях дори присъстват във физически бутици за арт продукти и бижута. Относно декорацията предпочитам естествените материи и съм в състояние да си донеса украса за дома от другия край на света… нали все пак - Моят дом е моятя крепост!


4. Декорация

Ако се разровите в Pinterest идеите, ще имате възможност сами да сътворите декоративни коледни подаръци за своите близки по Коледа, ако обаче не сте отличници в заниманията по “труд и техника”, можете да се обърнете за “помощ от приятел” към групата “Купи подарък от майка на дете с увреждане”. Ако поръчате от рано ще имате време да си гарантирате страхотни ръчно произведени декорации.


А ако след като сте прочели тази статия отвън вече е изгряло слънцето - не чакайте, слагайте маратонките и се възползвайте от есенното слънце :)

Comments


#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page