top of page
Search

Лепкаво и дяволски вкусно брауни

Брауни е един от любимите ми десерти. Ако мога да избирам какво сладко и греховно вкусно да похапна, то това задължително ще бъде брауни. Лепкав от много шоколад и насително вкусен, за мен това е царят на десертите....а още по-съблазнителното, е че се приготвя супер лесно. Ето и как да си приготвите това брауни....

 

Съставки:

200 гр. натрошен черен белгийски шоколад (60-65% какао) – използвайте висококачествен шоколад винаги когато приготвите брауни!

100 гр. пресято бяло брашно

75 гр. какао

100гр. кокосова захар, ако нямате може да я замените с нормална захар

50 гр. кафява захар

3 яйца

175гр. разтопено масло

50 гр. натрошени ядки (микс от сурови ядки, или само един вид ядки - орехи, лешници или макадамия)

Подправки: 1 ч.л. ванилов екстракт, щипка сол

 

На водна баня разтопете шоколада с маслото и охладете разтопената смес. В дълбока купа разбъркайте останалите съставки: брашното, двата вида захар, какаото, яйцата, подправките и към тях прибавете охладената шоколадова смес. На финала добавете натрошените ядки и разбъркайте добре, за да се разпределят ядките в цялата смес.

Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка покрита с хария за печене, за да не полепне браунито по стените на тавичката. Изпечете на 160 градуса, загрята фурна за 50-60 минути.

Изчакайте да се охлади напълно и тогава разрежете....може да го сервирате със сладолед...но аз го обичам просто така...богато, шоколадово и дяволски вкусно брауни!

#1 
Не се притеснявайте да приготвите нещо сложно или ново, просто добре разпределете времето си
#2

Гответе нови или сложни рецепти само когато имате желание за това и не се страхувайте да експериментирате

 

#3

Пуснете си хубава музика или си налейте чаша вино и започнете същинското готвене

bottom of page